Nyheter

OK-Förlaget söker digital sommarvikarie


Är du en vass skribent, bra på att snabbt hitta rätt vinkel och gillar att jobba digitalt? Då har vi sommarjobbet för dig!

Bil och trafik är ett ämne som berör miljontals svenskar och som står för en stor del av hushållets utgifter. Därför är vårt jobb viktigt – och nu har du chans att bidra.

OK-Förlaget söker nu en nyfiken, trevlig och snabb journalist (eller journaliststudent) som vill jobba med nyhetsrapportering i våra digitala kanaler under sommaren. Det spelar ingen roll var du bor – distansjobb går bra!

Våra plattformar når 1,6 miljoner användare i månaden och lanseringen av våra digitala Premium-medlemskap har blivit en stor framgång med viktig konsumentjournalistik som läsarna uppskattar. Bara det senaste året har vi till exempel avslöjat allvarliga säkerhetsbrister med Volvos nya däck och luckor i IT-säkerheten på en populär elbilsmodell.

På vår redaktion i Stockholm har vi högt i tak och trevliga kollegor. Du får gärna komma med egna idéer på granskningar och reportage vid sidan av att jobba med den dagliga nyhetspulsen.

Vi söker dig som:

  • Är snabb, effektiv och bra på att prioritera i nyhetsflödet
  • Gillar att hitta en intressant vinkel
  • Är van att jobba med digital publicering
  • Gillar konsumentjournalistik och att stå på läsarnas sida

Du kommer jobba med daglig nyhetsrapportering i högt tempo under sommaren. Arbetet sker på våra sajter för Vi Bilägare, Husbil & Husvagn och Klassiker.

Du bör:

  • Ha jobbat i olika publiceringssystem med digital journalistik, och även med publicering i sociala medier
  • Kunna grunderna i program som Adobe Photoshop och Indesign
  • Snabbt kunna nyhetsvärdera och sätta dig in i vilka ämnen som berör läsarna
  • Ha jobbat datadrivet med insikter från exempelvis Google Analytics för att se hur användarna beter sig och vilka artiklar som lockar till köp av digitala prenumerationer

Tidigare erfarenhet av att jobba journalistiskt är meriterande. Intresse för konsumentfrågor är viktigt, men bilintresse är inget krav. Det är däremot bra om du har B-körkort. Eventuellt finns chans till förlängning i form av inhopp under hösten och framåt.

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och vilken period du är tillgänglig.

Skicka din ansökan till sommarjobb@vibilagare.se redan i dag!

För frågor om tjänsten eller för fackliga frågor (SJF), kontakta Erik Söderholm på erik.soderholm@okforlaget.se eller 0733-63 08 40.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *